На церемония в Националния дворец на децата на 07.11.2017 г бяха наградени победителите в Националната изложба-конкурс „Аз и детското полицейско управление“ по Програмата на МВР „Детско полицейско управление“.

На събитието присъстваха представителите на МВР, водещи Детските полицейски управления. Церемонията бе уважена от зам.-министъра на МВР Стефан Балабанов, главния секретар на ведомството гл. комисар Младен Маринов, директора на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, зам.-директора на ГДНП ст. комисар Благородна Макева, директора на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов, началника на кабинета на министъра на вътрешните работи Анджелина Тотева, Таня Михайлова – зам.-министър на образованието и науката, Ваня Кастрева – директор на РУО-София и Герасим Герасимов- представител на посолството на Швейцария.

Зам.-министър Стефан Балабанов се обърна към децата с въпроса колко от тях биха избрали професията полицай. След като близо една трета от тях вдигнаха ръка, той им обясни, че за да бъдат истински полезни на обществото, каквато е мисията на служителите в МВР, трябва да изградят още сега умения и да се научат на уважение и толерантност.

Изненадан съм от бързото развитие на проекта, каза главният секретар на МВР Младен Маринов. Пред събралите се той сподели, че всичко е започнало през месец май миналата година, когато е даден официално стартът на програмата в столичното 119 СУ и за кратко време тя се е развила до мащабите си днес с 201 полицейски управления.

Директорът на ГДНП Христо Терзийски не скри впечатлението си от изложбата и добави, че след приключването й в Националния дворец на децата, рисунките ще бъдат представени и в дирекцията. По думите му, възможно е идеята да се доразвие и с тях да се проведе благотворителна кампания.

„Детско полицейско управление“ започна своето съществуване преди една година и половина. До момента са открити 202 Детски полицейски управления към всички Районни управления на МВР в страната. В тях се обучават 4543 деца на възраст от 8 до 12 години. Там малчуганите усвояват знания и умения по оказване на първа долекарска помощ, лична защита, безопасност на движението по пътищата, здраве, етика, право и как да оцеляват в природата. Идеята на Програмата е децата, забавлявайки се, да усвоят различни, интересни и полезни знания, които да им помогнат да вземат правилните решения в трудни ситуации.

                Победителите в Националния конкурс  „Аз и детското полицейско управление“ получиха грамоти и подаръци осигурени по проект„Подобряване на закрилата на детето и превенция на детската престъпност“ по Българо-Швейцарската програма за сътрудничество с бенефициент Главна дирекция „Национална полиция“.

ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА „АЗ И ДЕТСКОТО     ПОЛИЦЕЙСКО УПРАВЛЕНИЕ“ – 2017 ГОДИНА

 

Първа възрастова група 3-4 клас:

І-во място: ОДМВР-Благоевград,

Десислава Николова Узунова – III „д” клас, III ОУ „Димитър Талев”, гр.Благоевград

ІI-ро място: ОДМВР- Велико Търново

Анабела Мирославова Иванова – III „б” клас, СУ „Цанко Церовски“, гр.Полски Тръмбеш

ІII-то място: ОДМВР- Разград

Мерелин Мехмет Гюл – ІІІ „а” клас, СУ„Св.Св.Кирил и Методий“ гр. Завет

І-ва поощрителна награда: ОДМВР-Бургас

Здравко Добрев – ІV „а” клас, ОУ „Св.Княз Борис І “, гр. Бургас

ІІ-ра поощрителна награда: ОДМВР- Варна

Хелена Йорданова Момчилова – ІV „в” клас, ОУ „Г.С.Раковски“, гр.Варна

ІІІ-та поощрителна награда: ОДМВР- Монтана,

Виляна Димитрова Ценова – ІV „а” клас, ОУ „Никола Вапцаров”, гр. Берковица

IV-та поощрителна награда: ОДМВР- Пловдив

Мартин Стефанов Иванов-III „а“ клас, СУ „Черноризец Храбър“, гр. Пловдив

Втора възрастова група 5-6 клас:

І-во място: ОДМВР- Кърджали

Кадер Нури Мюмюн-VІ клас, ОУ „Васил Левски”, с. Звънарка, общ. Крумовград

ІI-ро място: ОДМВР- Ловеч

Петя Славова Петрова-VІ „а” клас, СУ „Тодор Кирков“, гр. Ловеч

ІII-то място: ОДМВР- Ямбол

Цветелина Стелианова Димитрова-V „б” клас, ОУ „Св.Кирил и Методий“, гр. Елхово

І-ва поощрителна награда: СДВР

Йоанна Георгиева Георгиева- VІ клас, 171 ОУ „Стоил Попов”, гр. Нови Искър

ІІ-ра поощрителна награда: ОДМВР- Пазарджик

Атанас Христов Муртин -VІ „б” клас, СУ „Св.Св.Кирил и Методий“, гр.Велинград

ІІІ-та поощрителна награда: ОДМВР- Шумен

Даяна Миленова Димитрова – ІV клас, СУ „П. Волов“, град Каспичан

IV-та поощрителна награда: СДВР

Ива Ивова Милушева- V „а“ клас, 48 ОУ „Йосиф Ковачев“ , гр.София

Специална награда: ОДМВР Велико Търново

Калояна Мирославова Цонева – ІІІ „а” клас, СУ „Вела Благоева“, гр. ВеликоТърново

DSCN2975DSCN2963

 

DSCN2961DSCN2952

 

DSCN2946DSCN2927

 

DSCN2874DSCN2870DSCN286922

 

UntitledDSCN2924

 

          Съгласно регламента за провеждане на националния конкурс „Аз и детското полиц ейско управление 2017г.“ правата върху детските рисунки, участвали в конкурса се притежават от ГДНП. Придобилите рисунки нямат право да ги разпространяват, представят за публичен показ, да ги възпроизвеждат върху всякакви видове носители, копират или използват по друг начин, без изрично разрешение на ГДНП.