Възпитаници на Детски полицейски управления посетиха ГДНП

На 30 март 2018 г. ученици от пет Детски полицейски управления/ДПУ/ при ОДМВР Пазарджик посетиха Главна дирекция „Национална полиция“. Те имаха възможност отблизо да се запознаят с работата на полицейските служители от охранителна, криминална и пътна полиция. Малките гости бяха приветствани от заместник-директора на ГДНП ст. комисар Благородна Макева. Под формата на игра тя им зададе въпроси от материала, който изучават в ДПУ и най-вече познават ли добре правилата за пътна безопасност. Децата не се затрудниха в отговорите си. Разгледаха и част от картините, участвали в Националната изложба „Аз и Детското полицейско управление”.

В двора на дирекцията им бе показана техниката за засичане на скорост, както и оборудването на патрулен автомобил. Силен интерес у малките предизвика демонстрацията по залавяне на нарушител, която направиха служителите на сектор „Реагиране и проникване“ при ГДНП.

Децата се срещнаха и разговаряха с униформените от сектор „Зоополиция, кинология и престъпления срещу животни“. По тяхна молба, бе организирано посещение в базата на МВР, където отблизо видяха четириногите помощници на полицията.

Служителите от сектор Детска престъпност с нетърпение очакват някои от тях да се върнат за участие в Националното състезание на ДПУ в края на месец април.IMG_1185 IMG_1196 IMG_1209 IMG_1211 IMG_1214 IMG_1226 IMG_1230 IMG_1233 IMG_1235 IMG_1248