„Бъди отговорен – не шофирай пил“

На 11.03.2019г от 11.00ч в Ритуална зала-Червен бряг се проведе образователен модул „ШОФИРАНЕ = ОТГОВОРНОСТ“, насочен срещу шофирането в нетрезво състояние и рисковете от употребата на алкохол от лица под 18 годишна възраст.

Мероприятието беше организирано от Инспектор Детска педагогическа стая към РУ – Червен бряг и ръководствата на СУ “Д-р П.Берон“, ТГ“В.Априлов“, ПГМЕТ “Девети май“ и ПГХТ “Ю.Гагарин“ с подкрепата на Община Червен бряг.

            Проектът е финансиран от Перно Рикар за България и е официално подкрепен от Министерството на образованието и науката. Актьорите – посланици на кампанията са Александър Сано, Силвия Петкова, Калин, Венсан и Жорони от комедийната група „Нема кво“ и Ники Станоев.

            Посланието на проекта е : „Бъди отговорен – не шофирай пил“ –  необходима е промяна в съзнанието на младите хора, за да бъдат избегнати пътните инциденти и да бъде опазен така ценния техен живот и животът на приятели им.

            Досега, проектът е реализиран в над 50 населени места, а учениците, преминали през модула, са над 5000.

В Червен бряг взеха участие повече от 100 ученици от 11 и 12 клас на посочените училища.

                За кратко време, в рамките на един учебен час, младите актьори поднесоха информацията по един нестандартен и достъпен начин, така че учениците да запомнят : „Никога не шофирай пил! Опасно е за както теб, така  и за другите!“.