Състезание-викторина „Живей безопасно“ бележи началото на лятната ваканция

„Живей безопасно“ е мотото на състезанието – викторина, което се проведе на 16 май (вторник), от 11 часа в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Събитието бележи началото на лятната ваканция и е заключителен етап на Националната програма „Работа на полицията в училищата“. Участие в него взеха шестокласници от осем училища в областния град – ОУ „Васил Петлешков“, ОУ „Княз Антим І“, ОУ „Княз Александър І“, ОУ „Димитър Талев“, ОУ „Райна Княгиня“, СУ „Христо Г. Данов“, СУ „Софроний Врачански“ и СУ „Пейо Яворов“ и техни съученици от ОУ „Климент Охридски“ в Хисаря. 

В рамките на два часа учениците премериха сили, забавляваха се и печелиха награди предоставени от представители на сектор „Детска престъпност“- ГДНП по българо-швейцарския проект „Подобряване закрилата на детето и превенция на детската престъпност“, подпомогнати от служители на Областната дирекция на МВР.

Основните теми във викторината бяха свързани с придобитите знания на децата за полицейската професия, възможностите за реагиране в опасна ситуация, начините за предпазване от престъпления, сред които и в интернет пространството. 

Като част от програмата бе включено изпълнението на вокална група „Сладурана джуниър“ при ОУ „Княз Александър І и кратка пиеса от ученици в Национална гимназия за сценични и екранни изкуства. 

Гости на събитието бяха представители на Главна дирекция „Национална полиция“ – сектор „Детска престъпност“, Регионално управление „Образование“ към МОН, Общинска и местни комисии за борба с противообществените прояви.

IMGP0602111IMGP05501IMGP05301111