Мултифункционална зала за работа с деца бе открита на 18.11. 2016 г. в сградата на РУ- Своге

Проектът по превенция на детската престъпност се реализира с изключителната подкрепа на община Своге и представители на честния сектор

Изграждането на залата е по инициатива на служителите от група „Охранителна полиция“ при районното управление на МВР в Своге, в изпълнение на едни от основните приоритети, залегнали в работата им –  ранна превенция на детската престъпност и на престъпленията, извършвани срещу деца.

Това е инвестиция в бъдещето, когато децата вече ще са пораснали и изградили устойчиви нагласи против извършването на престъпления и нарушаване на обществения ред, когато ще са изградили качества като отговорност, желание за спазване на законите и проява на съпричастност към всички малцинствени групи, заяви в приветствието си към организаторите и гостите на събитието началникът на РУ- Своге главен инспектор Явор Владимиров.

На предстоящите срещи и беседи с учениците на територията на общината ще се презентират филми и видеоматериали с превантивна насоченост по въпросите на пътната безопасност, вредата от употребата на наркотични вещества, както и проблемите, свързани с детското насилие.

На официалното откриване присъстваха зам.- директорът на ОДМВР- София комисар Георги Тотков, зам.- кметът на община Своге инж. Валентин Михайлов, родители и жители на града.

%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b02

%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b01