Инспектор Мария Ботева запозна шестокласници от 18 СОУ “Уилям Гладстон“ с основните правила за безопасност на пътя

Поводът е стартиралата традиционна акция на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“

В рамките на предприетите от ГД „Национална полиция“ превантивни действия за пътна безопасност, инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна безопасност“ се срещна със  шестокласници от 18 СОУ „Уилям Гладстон“  в Националния Политехнически музей в София. Поводът бе стартиралата традиционна акция на Пътна полиция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“.
Инспектор Ботева извърши своеобразна проверка на знанията на учениците за безопасно поведение на пътя. Заедно си припомниха правилата за движение, за избора на безопасен път до училище и обратно до дома.  По време на беседата бяха обсъдени и конкретни ситуации, както и практически препоръки за безразсъдното поведение на пътя. Инспектор Ботева  раздаде на децата листовки с основните правила на пътя и им припомни тъжната статистика –  за една  година при пътни инциденти са ранени 1160 деца. Призова ги да се пазят и им пожела весела ваканция. Заедно си обещаха да се срещнат в началото на новата учебна година.
Традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ се провежда в продължение на повече от 20 години и в рамките й биват организирани беседи по безопасност на движението по пътищата с учениците, провеждат се редица специализирани полицейски операции и се създава организация за засилено полицейско присъствие и контрол на движението по пътищата в районите на учебните заведения в дните на официално закриване на учебната година.