В Детско полицейско управление – Силистра тренират бойно-приложни техники

%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b03%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b04Втора поредна тренировка по бойно-приложни техники и детска полицейска лична защита проведоха днес възпитаниците на Детско полицейско управление – Силистра. В областния град инициативата се реализира с третокласници от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” от началото на тази учебна година.
В практическата част на обучението – тренировки по бойно-приложни техники, инструктор на децата е полицейския инспектор Теодор Тодоров. Днес под ръководството му те си припомниха наученото до момента, след което се запознаха с основни техники на падане и някои важни правила за лична безопасност.
Полицейски инспектор Тодоров, който е треньор І-ви дан карате-до, демонстрира отличната си подготовка и висок професионализъм и въпреки ограниченото време постигна завидни резултати в обучението на младите си „колеги”, които от своя страна проявиха ентусиазъм и неподправен интерес.
Наскоро децата от ДПУ се запознаха и с работата на полицията при овладяване на т.нар. спортно хулиганство, като проведоха занятие на градския стадион с полицейски инспектор Алтан Мехмед.